Personal diary . : April 2012
ini blog sya..personal blog..jd sya blh tulis apa saja kat dalam ni..betul la kan..hehe..peeps..

Thursday, April 26, 2012

~bErsAmA pElaJar TusYen (smamt,smkadg,bkt sawa,mtt)~


masa cuti sem selepas praktikal, sya ada isi masa lapang sya dengan menjadi guru tusyen..tusyen nim kakak sya yg tlg ejas..kat bukit payong..tusyen nim stat 8.00 malam hingga 9.30 malam..sya ngajar bahasa Arab..utk pelajar PMR 2012..rata-rata pelajar sya nim dari sekolah yg bijak2 uhh..antaranya  SMKADG, SMKBS, SMAMT, dan MTT.. 

awalnya sya fikir ngajar tusyen nim mudah..sbb nya pljr yg masuk nim memerlukan pengukuhan yg lebih..dan cabaran nya bagi sya tak lah besar sgt..tp ternyata sangkaan sya meleset..pelajar2 nim merupakan pelajar2 bijak yang mana kptusan BA mereka antara 80 - 90 kat sekolah..ahha..ngajar budak2 pandai nim memang memerlukan persediaan mental dan fizikal yg kuat..sbb budak cerdik nim byk pulak soalnya..bakpe gini ustazah..akpe gitu..hoho..jumaat tusyen khamis pg dh plan nk ngajar apa dan siapkan jwpn bg persoalan2 bebas mereka..

tp sehingga ke akhirnya, Alhamdulillah semuanya berjalan lancar dan baik..tusyen nim dah pun dihentikan buat sementara utk memberi laluan kepada pljr bagi menunaikan ibadah terawih sepnjang Ramadhan Al Mubarak nim..jd nya, utk pljr2 semua, selamat menyambut bulan Ramadhan dan Selamat Hari Raya Aidilfitri..semoga kita berjumpa lg..Ramadhan Kareem..
sebelum terlupa gOod luck utk PMR..try your best ! 




haa..ni lha dia sedikit kenangan bersama pljr2 tusyen..begitu lh gelagat dan perangai2 mereka..








Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment